Blog › Simparica tabletta: kullancs, bolha, atkák – teljes a védelem!

Simparica tabletta: kullancs, bolha, atkák – teljes a védelem!

 

A kullancsok, a bolhák és egyes atkák súlyos betegségeket terjeszthetnek, melyektől muszáj megvédeni kutyusainkat. Ma már erre a célra rengeteg különböző készítményt találhatsz, ezekről pedig érdemes beszélni pár szót: érthetően, egyszerűen, gazdibarát módon. Nézzük meg, mit kell tudnod, ha a Simparica tablettát szeretnéd  választani!

Simparica tabletta

Milyen betegségek megelőzésére, kezelésére lehet hatásos a Simparica tabletta?

 

A Simparica kullancsok, bolhák és atkák által terjesztett betegségek megelőzésére, esetleg kezelésére lehet hatásos. Fontos megjegyezni, hogy a tabletta belsőleg fejti ki hatását, nem riasztja el a veszélyes bogarakat, hanem meg kell csípniük a kutyust ahhoz, hogy hatékony legyen a szer.

 

1. Kullancsok terjesztette betegségek

 

A Simparica tabletta segít megelőzni olyan súlyos betegségek kialakulását, mint amilyen a babézia.  Ez a kór képes károsítani a kutyus veséit, máját, lépét és egyéb belső szerveit, ráadásul nagyon sok esetben vezet az állat halálához.  Ezen kívül meg kell még említenünk a teljes mértékben nem gyógyítható Lyme kórt is, ami komoly ízületi fájdalmakkal, sántasággal jár – többek között.

 

2. Bolhák terjesztette betegségek

 

A bolhák nem tűnnek olyan veszélyes kis jószágoknak, pedig rengeteg kellemetlenséget képesek okozni. Galandférgessé válhat a kutyus, allergiát okozhat a bolhanyál, bőrgyulladás léphet fel. Simparica tablettával ez mind megelőzhető lenne.

 

3. Atka okozta betegségek

 

Az atkák kellemetlen apróságok, alig lehet látni őket, mégis sok galibát okoznak, például borzalmas viszketéssel járó rühösséget, szőrtüsző atkásságot, vagy halláskárosodásba torkolló fülrühösséget. Megfelelő elővigyázatossággal ezeket az állapotokat lehet kerülni.

 

Mit kell tudni a Simparica tablettáról?

 

Ez a finom rágótabletta kutyusok számára készült, azzal a céllal, hogy a korábban említett betegségek megelőzhetők, kezelhetők legyenek. Fontos tudni, hogy ez a gyógyszer nem riasztja el a kullancsokat, bolhákat és atkákat, a kis állatkáknak el kell kezdenie táplálkozni ahhoz, hogy szer hatni kezdjen.

A Simparica tablettát kedvenced súlyának megfelelően kell kiválasztani ahhoz, hogy a hatóanyagtartalom ideális legyen. Erre minden esetben nagyon figyelj oda!

 

Milyen előnyei vannak a Simparica használatának?

 

1. A Simparica tablettát a gazdik is könnyedén be tudják adni kutyusaiknak, hiszen a készítmény finom, az állatok szinte örömmel fogyasztják. A megfelelő adag kimérése sem jelenthet gondot, hiszen nagyon könnyen átlátható, mekkora kutyának melyik kiszerelést kell megvásárolni.

2. A tabletta egy hónapon át tartó hatást biztosít, és erre nincs hatással sem a víz, sem a nyírás, sem a fésülés.

3. Mivel a kutyus bőrére, szőrére nem kerül semmilyen vegyszer, így ez az anyag kisgyermekek mellett is biztonságosan használható – nem kell attól tartani, hogy simogatás után káros anyag kerül a kicsi szervezetébe.

 

Milyen kutyusok esetében nem szabad Simparica tablettát használni?

 

A legtöbb kutyus számára a Simparica teljes mértékben biztonságosan adagolható, 8 hetesnél fiatalabb, illetve 1,3 kg alatti súlyú kedvenceknek azonban nem ajánlott.

 

Hogyan hat a vemhességre, mi a helyzet a szoptatási időszakkal?

 

Vemhes, szoptató kutyusok számára a Simparica nem ajánlott, mivel hivatalos tesztek még nem igazolták teljes mértékben az ártalmatlanságát. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan problémát okozna, de ahogy mondani szokás, az ördög nem alszik.

 

Más gyógyszerekkel szedhető együtt a Simparica?

 

Klinikai tesztek alapján a Simparica nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel, tehát szedhető együtt különböző készítményekkel. Ennek ellenére súlyosabb betegségek esetén érdemes kikérni egy állatorvos véleményét – csak a biztonság kedvéért.

 

Milyen mellékhatásokat okozhat ez a tabletta? Kell aggódnod?

 

Tapasztalatok alapján azt mondhatjuk, hogy a hányás, hasmenés, és a levertség a leggyakoribb mellékhatás, de ez is nagyon ritkán fordul elő, csak átmeneti jelleggel.

10 000 kezelt állatból kevesebb mint 1-nél jelentkezik remegés, görcsök, vagy egyensúlyzavar, így a Simparica teljesen biztonságosnak számít. Persze az egyedi érzékenységeket mindenképp figyelembe kell venni!

 

Mit kell tudnod a Simparica tabletta áráról?

 

Fontos leírnunk, hogy webáruházunkban a feltüntetett ár 1 db tablettára vonatkozik, egy dobozban azonban 3 db tabletta található. Ennek megfelelően kosárba helyezést követően a dobozra érvényes érték, vagyis a feltüntetett ár háromszorosa lesz majd látható.

 

Ha a megelőzés a cél, akkor a Simparica tablettát havonta kell használni, lehetőleg mindig ugyanazon a napon. Ezt mindig tartsd észben, különben a hatás nem garantálható! Válaszd bátran ezt az anyagot!

 

Link