Blog › Bravecto tabletta – kutyus védelem kullancs, bolha ellen? Igen!

Bravecto tabletta – kutyus védelem kullancs, bolha ellen? Igen!

 

A kullancsok és a bolhák komoly veszélyt jelentenek kutyusaink számára, hiszen több súlyos, halálos betegséget is terjesztenek. Elég csak a babéziára, a Lyme-kórra, vagy éppen a bolhák okozta galandférgességre, allergiára és vérszegénységre gondolni, máris láthatod, mennyire fontos négylábú kedvenced védelme. A Bravecto tabletta biztonságos, vegyszer-mentes, hosszan tartó segítséget nyújt, így érdemes minél többet tudnod erről a termékről!

Bravecto tabletta kutyáknak - 5 féle kiszerelés

Nézzük meg, milyen betegségek megelőzésére alkalmas, mire képes, hogyan hat és milyen módon kell adagolni!

 

Milyen betegségektől védi meg kedvencedet a Bravecto tabletta?

 

A legsúlyosabb kullancsok által terjesztett betegség a babézia, ami megtámadja a vörösvértesteket és károsítja a kutyus szerveit, többek között a veséket, a májat, a hasnyálmirigyet és a lépet, végül pedig akár halált is okozhat. A Lyme-kór nehezen, sok esetben véglegesen egyáltalán nem gyógyítható betegség, ami újra-és-újra fellángoló, fájdalmas ízületi gyulladásokkal, sántasággal, lázzal és nehézlégzéssel jár.

A bolhacsípés is járhat súlyos következményekkel: ilyen például a galandférgesség, amely hányással, hasmenéssel, fogyással és a kutyus általános egészségi állapotának nagymértékű romlásával jár. A bolhanyál allergia is gyakori probléma, ami fájdalmas viszketést, nyugtalanságot, bőrfertőzést is okozhat. Rendkívül nagyszámú bolhacsípés mellett akár vérszegénység is kialakulhat, ami legyengítheti, veszélyeztetheti kedvenced szervezetét, fogékonyabbá teheti más, súlyos fertőzésekre.

 

Pontosan mi az a Bravecto tabletta?

 

A Bravecto Dog rágótabletta egy olyan, ízesített finomság, ami 3 hónapig tartó védelmet nyújt kedvencednek a legtöbb kullancs és bolha által terjesztett betegséggel szemben. Könnyen adagolható, biztonságos, hatóanyaga pedig nagyon hamar – már 8-12 óra elteltével - elkezdi kifejteni hatását. Az ideális típus kiválasztása sem nehéz, csupán kutyusod méretével kell tisztában lenned.

Találsz Bravecto kutya tablettát a következő súlyokhoz:

 

Milyen előnyei vannak a Bravecto tablettának?

 

Boldog, barna kutyus

1. Mivel nem spot-on készítmény, így nem kerül vegyszer a kutyus bőrére. Ez csökkenti az allergiás reakció kockázatát, illetve biztonságossá teszi olyan kedvencek számára is, akik otthonában kisgyermekek is vannak.

2. Sem a fürdetés, sem az úszás, sem a kozmetikázás nem rontja a tabletta hatását, mivel a hatóanyagok nem a bőr felületén találhatók.

3. Finom, kutyusok számára kifejezetten csábító ízének köszönhetően valószínűleg nem lesz küzdelmes a beadás.

4. Könnyen adagolható, csak a kutyus súlyát kell tudni a megfelelő termék kiválasztásához.

5. Gyorsan elkezdi kifejteni hatását: bolhák terjesztette fertőzések ellen 8 óra, kullancsok terjesztette betegségek ellen 12 óra elteltével már védelmet biztosít.

6. 3 havi hatást biztosít, így évente csupán négy alkalommal kell foglalkoznod a védekezéssel, kedvencedet pedig folyamatosan biztonságban tudhatod.

 

Van olyan eset, amikor nem szabad használni?

 

8 hetesnél fiatalabb, illetve 2 kg-nál kisebb súlyú kutyusoknál a Bravecto nem alkalmazható, epilepsziás állatoknál pedig elővigyázatosnak kell lenni. Természetesen abban az esetben, ha a tabletta hatóanyagaira érzékeny, allergiás egy állat, úgy a használata nem javasolt.

 

Vemhes kutyák is szedhetik a Bravecto rágótablettát?

 

Kutya kölykök, két kicsi kutya

Igen! Sem a vemhességre, sem a szoptatás időszakára nincs káros hatással a tabletta, nem okoz semmilyen komplikációt sem az anyaállatnál, sem a kölyköknél. Ez tenyészállatokra is érvényes.

 

Más gyógyszerrel együtt szedhető a tabletta?

 

Igen, szedhető. A klinikai vizsgálatok nem állapították meg, hogy bármilyen, általánosan használt gyógyszer hatását befolyásolná, vagy a Bravecto hatása csökkenne. Ugyanakkor, ha kutyusod kezelésre szorul, érdemes rákérdezned erre az állatorvosodnál!

 

Okozhat valamilyen mellékhatást a Bravecto tabletta?

 

Mint minden gyógyszernek, úgy a Bravectonak is lehetnek bizonyos mellékhatásai, de szerencsére ezek nagyon ritkán jelentkeznek. Előfordulhat átmeneti hasmenés, hányás, étvágytalanság, 10 000 kezelt állatból pedig átlagosan kevesebb mint 1 esetben lépett fel bágyadtság, izomremegés és görcsök.

 

A Bravecto tabletta a legtöbb kutyus számára ideális lehet, hiszen biztonságos és hatásos készítmény, amelyben rengeteg hazai állatorvos is feltétel nélkül megbízik. Védd meg mancsos kedvenced ezzel az egyszerű módszerrel!

Válaszd Te is a Bravecto Dog rágótablettát!

 

Link